fbpx
Skyros

Μόλις πατήσετε το πόδι σας στο νησί της Σκύρου, θα συνειδητοποιήσετε ότι οι ιστορίες που θα ακούσετε
και θα ζήσετε θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από αυτές που δημοσιεύονται στο Instagram ή το Facebook.

Η γειτονιά

Ένας ημι-ιδιωτικός παράδεισος σας περιμένει για να τον ανακαλύψετε και να τον ζήσετε. Ένα ζωντανό τοπίο που κόβει την ανάσα, όπου η ποικιλία των χρωμάτων, η μοναδικότητα τόσο της χλωρίδας όσο και της πανίδας, μαζί με το πνεύμα των ντόπιων, δημιουργούν μια φιλόξενη αύρα, παρθένα από την έκθεση -ένα σπάνιο αγαθό στον σημερινό κόσμο που όλα συνδέονται και είναι προσβάσιμα.
Ξεκινήστε από την όμορφη παραλία μας, τη Βίνα, βουτήξτε και κολυμπήστε στα υπέροχα κρυστάλλινα νερά που βρίσκονται λίγα μόλις βήματα μακριά από το θέρετρο. Πριν φύγετε, μην ξεχάσετε να θαυμάσετε το βραχώδες, άγριο τοπίο.

bottom line image

Αυτοκράτορες, ποιητές, εξερευνητές, ναυτικοί και τεχνίτες, ο καθένας με το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία του νησιού, έχουν γίνει μέρος του DNA του με την πάροδο του χρόνου. Σε ένα μέρος όπου αφιερώνει μια Πλατεία στην Αιώνια Ποίηση, το ευ ζην γίνεται μέρος της αφήγησης.

Ταξίδι
στην Σκύρο

Θέλετε να ξεκινήσετε ένα «κυνήγι θησαυρού» για να ανακαλύψετε τα κρυμμένα «διαμάντια» του νησιού; Νοικιάστε ένα τζιπ και ανακαλύψτε απομονωμένες παραλίες και γραφικά μικρά χωριουδάκια. Οι λάτρεις της περιπέτειας και των αλόγων θα το λατρέψουν. Η ιππασία σάς επιτρέπει να ανακαλύψετε κρυμμένες παραλίες και απόμερα σημεία στο νησί. Εναλλακτικά, μπορούν οι μικροί μας φίλοι να γνωρίσουν τη σπάνια αυτόχθονη ράτσα αλόγων της Σκύρου (το σκυριανό άλογο). Αυτή η ράτσα υπήρχε στην αρχαιότητα σε όλη την Ελλάδα, αλλά κατάφερε να επιβιώσει μόνο εδώ.
Ενδιαφέρεστε για περιπέτειες πεζοπορίας;
Πολλά μονοπάτια αποκαλύπτουν το ποικίλο τοπίο της Σκύρου και είναι ιδανικά τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους πεζοπόρους.

Τέλος, οι ολοήμερες κρουαζιέρες και οι εκδρομές με σκάφος παρέχουν μια κοντινή επαφή με τα γαλαζοπράσινα νερά του νησιού, ενώ κορυφαίοι εκπαιδευτές μπορούν να σας καθοδηγήσουν σε μια υποβρύχια περιήγηση.
Προστατευτείτε από τη ζέστη του καλοκαιριού μένοντας όσο το δυνατόν περισσότερο στη σκιά και μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα: νερό, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο και τα παπούτσια πεζοπορίας σας (το μαγιό είναι προαιρετικό).

Ιστορίες του νησιού

Ένας νεαρός ήρωας, μεταμφιεσμένος και κρυμμένος, αλλά πρόθυμος να γράψει ιστορία στο πεδίο της μάχης της Τροίας. Ένας νεαρός χορευτής ποζάρει για ένα άγαλμα, χρόνια πριν την άνοδό του ως παγκοσμίου φήμης συλλέκτης έργων τέχνης.
Ένας προστάτης άγιος, καβάλα στο χαρακτηριστικό πόνι-άλογο του νησιού. Η Σκύρος είναι μια μυθική απόδραση, ένα καταφύγιο για παραμύθια και πλάσματα που η λαογραφία τα προστατεύει σε μια από τις πιο διακριτικές γωνιές του Αιγαίου. Αν θέλετε να τα εξερευνήσετε, προετοιμαστείτε για ένα συναρπαστικό ταξίδι…

Προετοιμάστε
το ταξίδι

Για να προετοιμαστείτε καλύτερα για το ταξίδι σας, πρέπει να καταλάβετε πού ακριβώς φτάνετε. Η Σκύρος είναι ένα νησί με τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα. Συνδυάζοντας στοιχεία από τις Σποράδες και τις Κυκλάδες (σε ίση απόσταση και από τις δύο), αποπνέει μια μοναδική, εναλλακτική αίσθηση. Ουσιαστικά είναι η ενότητα των αντιθέσεων.

 

Πώς να φτάσετε εδώ;

Οι πτήσεις για τη Σκύρο αναχωρούν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τις δύο πόλεις να συνδέονται εύκολα με άλλες πόλεις της ΕΕ αλλά και άλλους διεθνείς προορισμούς. Τα πλοία αναχωρούν για τη Σκύρο από την Κύμη (μικρό λιμάνι στην ανατολική πλευρά της Εύβοιας), με συχνή σύνδεση (περίπου 2-3 ​​φορές/ημέρα). Κατά τη διάρκεια της high-season, υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Σκύρου και Αλοννήσου.

left image
right image